Dr. Csiák Dániel tájékoztatója a gránátalmáról
Megkérdeztük Dr. Csiák Dánielt, hogy mit gondol a gránátalmáról és az abból készült 100%-os gyümölcslé fogyasztásáról.

Kifejtette tájékoztatójában, hogy az emberi szervezet mely részét érinti pozitívan a gránátalmalé fogyasztása és összefoglalta a jótékony hatásait.

TÁJÉKOZTATÓ

Dr. Csiák Dániel

Manapság nagyon sokféle étrend-kiegészítő közül választhat az, aki – egészsége megőrzése, vagy betegsége gyógyítása végett – szeretné szervezete ellenállóképességét javítani. Ebben szeretnék segítséget nyújtani a gránátalmalé legfontosabb tulajdonságait ismertetve.

Rendszeres fogyasztása során (napi 1 dl) létfontosságú vitaminokhoz jut a szervezet, mely a sejtek anyagcseréjét normalizálja, így védve a fertőzések ellen. A vékonybélben lévő bélbolyhok megerősödnek, így az általuk termelt immunglobulinok mennyisége nő és növekszik az általános ellenállóképesség (Immunstimuláns). Kimutatták, hogy csökkenti a vérzsírszintet (cholesterin), így az érelmeszesedés kiváló ellenszere. Speciális tulajdonsága a gránátalma kivonatnak a daganatsejtek felismerése, és azok gyérítése, így a hagyományos terápia hatékony kiegészítője. Nem utolsó sorban- mindezek következményeképpen – általános roboráns, erősítő szer, az elsődleges megelőzés (primaer praeventio) hatékony eszköze.


Dr. Csiák Dániel
háziorvos


2014 DEC 10 09:23:00/