
Kifejtette tájékoztatójában, hogy az emberi szervezet mely részét érinti pozitívan a gránátalmalé fogyasztása és összefoglalta a jótékony hatásait.
TÁJÉKOZTATÓ
Manapság nagyon sokféle étrend-kiegészítő közül választhat az, aki – egészsége megőrzése, vagy betegsége gyógyítása végett – szeretné szervezete ellenállóképességét javítani. Ebben szeretnék segítséget nyújtani a gránátalmalé legfontosabb tulajdonságait ismertetve.
Rendszeres fogyasztása során (napi 1 dl) létfontosságú vitaminokhoz jut a szervezet, mely a sejtek anyagcseréjét normalizálja, így védve a fertőzések ellen. A vékonybélben lévő bélbolyhok megerősödnek, így az általuk termelt immunglobulinok mennyisége nő és növekszik az általános ellenállóképesség (Immunstimuláns). Kimutatták, hogy csökkenti a vérzsírszintet (cholesterin), így az érelmeszesedés kiváló ellenszere. Speciális tulajdonsága a gránátalma kivonatnak a daganatsejtek felismerése, és azok gyérítése, így a hagyományos terápia hatékony kiegészítője. Nem utolsó sorban- mindezek következményeképpen – általános roboráns, erősítő szer, az elsődleges megelőzés (primaer praeventio) hatékony eszköze.
Dr.
Csiák Dániel
háziorvos