
A gránátalma egy különleges gyümölcs, amely egy különleges kibontási technikát kíván meg. Kövesd az álalunk felsorolt lépések, hogy a lehető legkevesebb gyümölcs menjen kárba és ne ússzon az egész konyha gránátalmában.
Az ókorban a termékenység egyik mintaképe, Aphrodité szent gyümölcse volt. Mindenképpen érdemes tehát megkóstolni, de a magok kiszedése a gyümölcsből nem egyszerű – hogy minél kevesebb menjen kárba, kövesd az alábbi lépéseket!
A gránátalma felszeletelése
- A gránátalmát ne vágd félbe. Egy éles késsel a gyümölcs csúcsát, a korona alatt vágd le.
- Látni fogsz 4-6 vékony hártyát, ami elválasztja a magokat egymástól. Vágd végig a gyümölcs héját vékonyan ezeknek a hártyáknak a mentén. Ne vágj bele teljesen a gyümölcsbe, mert ezek a kamrák nem szimmetrikusak.
- Egy tál víz felett, válaszd szét a gránátalmát a vágások mentén a kezeiddel. Csak óvatosan, nehogy kispricceljen a leve.
- A vízben könnyebben ki tudod szabadítani a magokat a hártyák közül.
- A gyümölcs héja és a hártyák a víz tetején fognak lebegni, így azokat könnyedén le tudod merni.
- Nincs más hátra, mint leönteni a magokról a vizet és máris lehet fogyasztani a gránátalmát.
Gránátalmalé egyszerűen
- Egy tál felett vágd félbe a gránátalmát
- A fél gránátalmából egy citromfacsaró segítségével kinyerhető a lé
- A magok egy része így is bejut majd a lébe – amit, hogyha szükségesnek érzel, szűrj át a fogyasztás előtt