
Sokan nem tudják, hogy mit vegyenek figyelembe gyümölcslévásárláskor, így most szeretnénk rávilágítani az egyik legfontosabb szempontra!
Sűrítmény vs. Préslé
Manapság a boltok polcain számos 100%-os gyümölcslével lehet találkozni, van amelyik frissen préselt és van amelyik sűrítményből készült, ám a kettő nem ugyanaz, hisz más-más feldolgozási eljáráson esnek át a termékek.
Sűrítmény esetében a friss gyümölcsléből kivonják az összes nedvességet annak érdekében, hogy könnyebben szállítható vagy raktározható legyen, majd –legtöbb esetben– palackozáskor a kivont vizet (vagy annak többszörösét) újra hozzáadják a gyümölcsléhez, így hígítva azt.
Ezzel szemben a présleveket egyből csomagolják feldolgozás után és pasztőrözésen kívül nem esnek át más eljáráson (ha nem tartalmaznak egyéb hozzáadott anyagot). Pasztőrözésre azért van szükség, hogy megnövelje a gyümölcslé élettartamát, hisz anélkül csak pár napig/hétig lenne fogyasztható a termék.
A Garnet és a 4U termékek is ilyen préslevek, amelyek csak pasztőrözési eljáráson estek át, és semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaznak. Mindkét gránátalmalevünk színtiszta gyümölcslé!