Mi a különbség a sűrítmény és préslé között?
Fontos elolvasni a gyümölcslevek hátulján, hogy hogyan is készítették, hisz nem mindegy, hogy 100%-os sűrítményt vagy 100%-os préslét vásárolunk.

Sokan nem tudják, hogy mit vegyenek figyelembe gyümölcslévásárláskor, így most szeretnénk rávilágítani az egyik legfontosabb szempontra!


Sűrítmény vs. Préslé

Manapság a boltok polcain számos 100%-os gyümölcslével lehet találkozni, van amelyik frissen préselt és van amelyik sűrítményből készült, ám a kettő nem ugyanaz, hisz más-más feldolgozási eljáráson esnek át a termékek.

Sűrítmény esetében a friss gyümölcsléből kivonják az összes nedvességet annak érdekében, hogy könnyebben szállítható vagy raktározható legyen, majd –legtöbb esetben– palackozáskor a kivont vizet (vagy annak többszörösét) újra hozzáadják a gyümölcsléhez, így hígítva azt.

Ezzel szemben a présleveket egyből csomagolják feldolgozás után és pasztőrözésen kívül nem esnek át más eljáráson (ha nem tartalmaznak egyéb hozzáadott anyagot). Pasztőrözésre azért van szükség, hogy megnövelje a gyümölcslé élettartamát, hisz anélkül csak pár napig/hétig lenne fogyasztható a termék.

A Garnet és a 4U termékek is ilyen préslevek, amelyek csak pasztőrözési eljáráson estek át, és semmilyen hozzáadott anyagot nem tartalmaznak. Mindkét gránátalmalevünk színtiszta gyümölcslé!


2015 FEB 17 11:43:35/